Jadłospis

Poniedziałek 20.01.2025

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, bawarka, herbata z cytryną
Obiad: zupa ziemniaczana na wywarze mięsno - warzywnym z kiełbasą (wywar: mięso, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy), naleśniki z powidłami, jabłko, kompot
Podwieczorek: chleb zabrzeski z masłem, pasta z sera białego z rzodkiewką, szczypiorek, herbata z cytryną
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

Wtorek 21.01.2025

Śniadanie: chleb zabrzeski z masłem, chleb pełny kłos, pasta z jaj i awokado, kiełki rzodkiewki, ogórek zielony, kawa z mlekiem, herbata owocowa
Obiad: krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z zieloną pietruszką ( wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy),makaron rurka, filet z indyka w śmietanie, fasolka szparagowa, marchew w słupkach, woda z mięta i cytryną
Podwieczorek: serek do picia w saszetce, oblaty śląskie, mandarynka, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 8, 9

Środa 22.01.2025

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, parówki drobiowe, ketchup, ogórek, sałata zielona, bawarka, herbata z cytryną
Obiad: barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym ze śmietaną i ziemniakami (wywar –mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz ,przyprawy) ryba miruna, marchew mini, ziemniaki pieczone, rzodkiewka, kompot
Podwieczorek: bułka maślana z masłem, banan, kakao, herbata z cytryną
ALERGENY: 1, 4, 6, 7, 9

Czwartek 23.01.2025

Śniadanie: chleb zabrzeski z masłem, chleb wieloziarnisty, ser żółty, rzodkiewka, rukola, herbata owocowa
Obiad: rosół na wywarze mięsno -warzywnym z zieloną pietruszką i makaronem gwiazdki (wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy), bigos z chlebem, jabłko, woda z miętą i cytryną
Podwieczorek: wek z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, pomidor, mleko, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

Piątek 24.01.2025

Śniadanie: chleb zabrzeski z masłem, chleb kresowy, pasta z makreli, papryka czerwona, kawa z mlekiem, herbata owocowa Obiad: zupa dyniowa na wywarze mięsno-warzywnym z groszkiem ptysiowym (wywar- mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy), kopytka z sera białego z masłem i cukrem, banan, kompot
Podwieczorek: ciasto murzynek (wypiek własny), pomarańcza, mleko, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 3, 4, 6, 7, 9
WGLĄD DO UŻYWANYCH SKŁADNIKÓW I RECEPTUR POTRAW DOSTĘPNY U INTENDENTA.
Pieczywo mieszane: chleb zabrzeski, chleb serwatkowy na naturalnej serwatce, chleb kresowy na naturalnym zakwasie, z ziarnami, wek.
Woda mineralna bez ograniczeń.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.
Facebook
Facebook
Skip to content