Jadłospis

Poniedziałek 2.12.2024

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy, ogórek zielony, bawarka, herbata z cytryną
Obiad: kapuśniak na wywarze mięsno - warzywnym z wkładką z kiełbasy i ziemniakami (wywar: mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy, śmietana), racuchy z jabłkiem, marchew w słupkach, kompot
Podwieczorek: wek z masłem, pomidor, sałata zielona, herbata z cytryną
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

Wtorek 3.12.2024

Śniadanie: chleb zabrzeski z masłem, chleb pełny kłos, ser żółty, papryka czerwona, pestki dyni, herbata owocowa
Obiad: rosół na wywarze mięsno-warzywnym z zieloną pietruszką i lanym ciastem ( wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy),kasza, indyk w sosie śmietanowym, surówka z kapusty białej, woda z mięta i cytryną
Podwieczorek: budyń kakaowy, ciasteczka owsiane, mandarynka, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 6, 7, 8, 9

Środa 4.12.2024

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, parówki wiedeńskie, ketchup, rzodkiewka, bawarka, herbata z cytryną
Obiad: zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami i śmietaną (wywar –mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz ,przyprawy, śmietana) ryba miruna, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot
Podwieczorek: chałka z masłem, dżem, kakao, jabłko, herbata z cytryną
ALERGENY: 1, 3, 4, 6, 7, 9

Czwartek 5.12.2024

Śniadanie: chleb zabrzeski z masłem, chleb żytni z żurawiną, płatki owsiane z mlekiem, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata owocowa
Obiad: krupnik na wywarze mięsno -warzywnym z zieloną pietruszką (wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy), pieczeń wieprzowa, ziemniaki, buraki, woda z mięta i cytryną
Podwieczorek: chleb z masłem, ser biały, rzodkiewka, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

Piątek 6.12.2024

Śniadanie: chleb zabrzeski z masłem, chleb graham, pasta z jaj i awokado, ogórek, szczypiorek, kawa z mlekiem, herbata owocowa
Obiad: zupa z soczewicy czerownej na wywarze mięsno-warzywnym z grzankami i śmietaną (wywar- mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy, śmietana), kmakaron penne z sosem warzywnym, jabłko, kompot
Podwieczorek: murzynek (wypiek własny), gruszka, mleko, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9
WGLĄD DO UŻYWANYCH SKŁADNIKÓW I RECEPTUR POTRAW DOSTĘPNY U INTENDENTA.
Pieczywo mieszane: chleb zabrzeski, chleb serwatkowy na naturalnej serwatce, chleb kresowy na naturalnym zakwasie, z ziarnami, wek.
Woda mineralna bez ograniczeń.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.
Facebook
Facebook
Skip to content