Jadłospis

Poniedziałek 11.12.2023

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, bawarka, herbata z cytryną
Obiad: żurek na wywarze mięsno -warzywnym z białą kiełbasą i ziemniakami, śmietaną(wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy, śmietana )racuchy z jabłkami, marchew w słupkach ,kompot
Podwieczorek: wek z masłem, ogórek, schab okopcony, herbata z cytryną
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9

Wtorek 12.12.2023

Śniadanie: chleb żytni z masłem ,chleb zabrzeski , ser biały, rzodkiew, ,herbata owocowa
Obiad: rosół na wywarze mięsno-warzywnym z zieloną pietruszką i lanymi kluskami ( wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy) podudzie duszone w ziołach, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, woda z mięta i cytryną
Podwieczorek: budyń czekoladowy(wyrób własny), mandarynka, pałka kukurydziana, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 6, 7, 8, 9

Środa 13.12.2023

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, ogórek, bawarka, herbata z cytryną
Obiad: zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym z śmietaną i ryżem,(wywar –mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz ,przyprawy, śmietana)ryba w warzywach gotowanych, ziemniaki z piekarnika, kompot
Podwieczorek: chałka z masłem, kakao, banan, herbata z cytryną
ALERGENY: 1, 4, 6, 7, 9

Czwartek 14.12.2023

Śniadanie: chleb pełny kłos, chleb zabrzeski, płatki kukurydziane na mleku, pomidor, herbata owocowa
Obiad: bulion na wywarze mięsno-warzywnym z zieloną pietruszką i ryżem(wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy)spaghetti z sosem bolońskim, jabłko, woda z mięta i cytryną
Podwieczorek: jogurt owocowy, wafel tortowy, gruszka, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 6, 7, 8, 9

Piątek 15.12.2023

Śniadanie: chleb słonecznikowy z masłem, chleb zabrzeski, jajko gotowane, rzodkiew, kawa z mlekiem, herbata owocowa
Obiad: zupa z zielonego groszku na wywarze mięsno-warzywnym z śmietaną i grzankami (wywar-mięso drobiowe, marchew, seler, cebula, sól, pieprz, przyprawy, śmietana, )kopytka z sera białego, marchew w słupkach, kompot
Podwieczorek: biszkopt z czarną porzeczką(wypiek własny), jabłko, herbata owocowa
ALERGENY: 1, 3, 6, 7, 9
WGLĄD DO UŻYWANYCH SKŁADNIKÓW I RECEPTUR POTRAW DOSTĘPNY U INTENDENTA.
Pieczywo mieszane: chleb zabrzeski, chleb serwatkowy na naturalnej serwatce, chleb kresowy na naturalnym zakwasie, z ziarnami, wek.
Woda mineralna bez ograniczeń.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, kamut lub odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia.
13. Mięczaki i produkty pochodne.
Facebook
Facebook
Skip to content